Hoppa till sidans innehåll

Arbete mot droger


Här hittar du information om Åhus Roddklubbs arbete mot doping, alkohol, narkotika och tobak, det så kallade ANTI-DANT arbetet. Vi har av Skånes Idrottsförbund och Kristianstads kommun blivit certifierade för vårt drogarbete och får därmed använda logotypen "En riktig antiDANT förening".

Åhus Roddklubbs styrelse har även vaccinerat klubben mot doping genom Riksidrottsförbundets kampanj "Rena vinnare"

 

Här hittar du vår alkohol- och drogpolicy.

 

Vi har vaccinerat oss!

 

Regler och Föreskrifter

Som medlem i vår förening omfattas du av Riksidrottsförbundets (RF) stadgar och antidopingreglemente, samt WADA:s (World Anti-Doping Agency) internationella standarder. Dessa grundar sig i WADA:s världsantidopingkod, som är det globala regelverk som gäller inom idrotten. Du är själv ytterst ansvarig att känna till och följa dopingreglerna som finns på RF:s hemsida.

Tar du dopingklassade läkemedel?

Det är viktigt att kolla upp om ditt läkemedel är dopingklassat. Det gör du enklast genom att söka efter det i Röd-Gröna listan som är ett bra hjälpmedel som RF har tagit fram och som grundar sig på WADA:s lista över dopingklassade substanser. Listorna hittar ni på RF:s hemsida.

Behöver du söka dispens?

Är ditt läkemedel dopingklassat och det inte finns några tillåtna alternativ, kan du behöva söka dispens i Sverige eller internationellt beroende på vilken nivå du idrottar på. Ta reda på vad som gäller för just dig på RF:s hemsida.

Dopingkontroll

Som medlem i vår förening kan du bli utvald till dopingkontroll. För att du ska veta hur en dopingkontroll går till och dina rättigheter och skyldigheter i samband med detta, har RF tagit fram en folder och en film som vi rekommenderar att du läser/ser på RF:s hemsida.

Kosttillskott

RF avråder från användning av kosttillskott, mer än på rent medicinska grunder. Många preparat på marknaden är otillräckligt kontrollerade och kan innehålla dopingklassade substanser trots att det inte står på innehållsförteckningen. Eftersom du är ytterst ansvarig för vad du stoppar i dig, tar du alltid kosttillskott på egen risk. Läs mer om RF:s rekommendationer för kosttillskott och se RF:s korta filmer inom samma ämne på RF:s hemsida.

Vi är vaccinerade mot doping

Vår förening är vaccinerad mot doping, enligt RF:s upplägg. Om du vill veta mer kring konceptet Vaccinera klubben mot doping går du in på www.rf.se/vaccinera.

Vad kan du om antidoping?

Testa dina kunskaper med RF:s dopingquiz här.

Svensk Antidoping på Facebook

Gilla och följ RF:s sida Svensk Antidoping på Facebook så blir du uppdaterad på intressant information i ämnet.

Prenumerera på Antidopingnytt

Du kan även registrera dig som prenumerant på RF:s nyhetsbrev för att hålla dig underrättad om antidopingarbetet i Sverige och internationellt.

 

  

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:24 Skribent: Rickard Håkanson

Sponsorer


 Roddbrygga

Färghuset Logo

Postadress:
Åhus RK - Rodd
Sjögatan 33
29631 Åhus

Besöksadress:
Sjögatan 33
29631 Åhus

Kontakt:
Tel: 0761394436
E-post: This is a mailto link

Se all info