Hoppa till sidans innehåll

Viktig försäkringsinformation från Åhus Roddklubb


  • Alla medlemmar under 16 år är försäkrade via Roddförbundet/RF:s ungdomsförsäkring oavsett om man tävlar eller ej. 
  • De medlemmar som är över 16 år och tävlar är försäkrade genom att Åhus Roddklubb betalar licens för medlemmen.
  • För medlemmar över 16 år är man inte försäkrad via Åhus Roddklubb. Har man ingen privat olycksfallsförsäkring kan man kontakta kassören i klubben för att själv betala avgiften för sin licens.

Medlemmar i idrottsföreningar är ofta olycksfallförsäkrade när de idrottar i föreningens verksamhet. Försäkringen ger ett grundskydd om du råkar ut för en skada i samband med match, tävling, organiserad träning och även under resor till och från sådana aktiviteter.

 

Akutersättning

Akutersättningen betalar till viss del de vård- och resekostnader du får, när du på grund av en skada besöker läkare eller går på sjukgymnastik. Ersättningens storlek avgörs av vilken sorts skada du råkat ut för (skadans diagnos). Det innebär att du inte alltid kan räkna med att få tillbaks exakt så mycket pengar som du lagt ut. Du behöver inte redovisa samtliga dina utlägg till oss, utan det räcker med att skicka in originalkvittot från det första läkarbesöket.

Den lägsta ersättningen för varje skada är 1% av ett prisbasbelopp och den högsta ersättningen är 6% av ett prisbasbelopp. Akutersättningen är inte till för att betala förlorad arbetsförtjänst eller taxiresor till och från arbetet eller skolan.

 

Läs mer i försäkringsinformationen

Uppdaterad: 17 APR 2019 23:10 Skribent: Rickard Håkanson

Sponsorer


 Roddbrygga

Färghuset Logo

Postadress:
Åhus RK - Rodd
Sjögatan 33
29631 Åhus

Besöksadress:
Sjögatan 33
29631 Åhus

Kontakt:
Tel: 0761394436
E-post: This is a mailto link

Se all info