Hoppa till sidans innehåll

Skolrodden


För tionde året i rad arrangerar Åhus Roddklubb succétävlingen i inomhusrodd - en ROlig idrottsdag den 27 april i Sånnahallen för Åhus skolelever i åk 4-6.

 

Åhus Roddklubb bjuder in Åhus skolelever i årkurs 4-6 till en tuff, rolig och fartfylld roddtävling. Åhus Indoor Rowing School Championship är en lagtävling på roddmaskin där både roddare och publik kan följa loppen på storbildskärmar liknande ett gigantsikt TV-spel. Dessutom fortsätter vi med förra årets succé - Best in Show. Den klass som har bästa hejarklacken vinner!

 

Varje klasslag består av två killar och två tjejer. En klass kan anmäla flera lag. Tävlingsformen är stafett (4 x 250 m) med flygande byten, varje roddare ror 250 meter. I varje lopp tävlar fyra lag mot varandra. Roddarna kan följa loppet på TV-skärmarna där fyra banor och en båt för respektive lag visas. Båtarna rör sig mot mål i den hastighet som motsvarar roddarnas prestation på roddmaskinen. Det lag som först korsar mållinjen vinner loppet och går vidare till final. Publiken följer loppen på en storbildsskärm bakom roddarna. Närheten mellan publik och roddare gör att det blir ett enormt drag (!) på tävlingen. Detta tillsammans med professionell speaker och musik gör tävlingen till en häftig upplevelse.

Best in show

 

Tävlingen genomförs i Sånnahallen tisdagen den 27/4

Anmälan skall göras på bifogad anmälningsblankett senast fredagen den 22/4.

Lagen har möjlighet att boka träningstid på roddklubben innan tävlingen. Kontakta Thorbjörn Eriksson på 072-584 71 71 eller This is a mailto link för tider. Deltagande i tävlingen är gratis. Priser delas ut i samtliga klasser.

 

Tävlingsklasser:

Åk 4, åk 5, åk 6.

Lag med blandade åldrar deltar i den tävlingsklass dit den äldsta roddaren i laget tillhör.

 

För mer information kontakta:

Tävlingsledare: Thorbjörn Eriksson, 072-584 71 71, This is a mailto link

 

» Inbjudan

» Anmälningsblankett

» Startlista

 

» Resultatlista 2016

Uppdaterad: 17 APR 2017 22:16 Skribent: Niklas Henningsson

Sponsorer


 Roddbrygga

Färghuset Logo

Postadress:
Åhus RK - Rodd
Sjögatan 33
29631 Åhus

Besöksadress:
Sjögatan 33
29631 Åhus

Kontakt:
Tel: 0761394436
E-post: This is a mailto link

Se all info