Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hanna Hansson Gustav

Börja Ro


Välkommen till Åhus Roddklubb!

Här kan du läsa mer om rodd och vår verksamhet i Åhus Roddklubb

 

Om Åhus Roddklubb

Åhus Roddklubb (ÅRK) ligger på Sjögatan 33 vid nya Äspetbron, här har vi haft vårt klubbhus sedan 1938. ÅRK är en utpräglad ungdomsförening och våra juniorer har haft många framgångar på tävlingsbanorna under åren. De senaste åren har vi varit en av Sveriges fem mest framgångsrika klubbar på ungdomssidan med ett flertal JSM-guld. Under flera år har vi haft roddare med i juniorlandslaget.

 Joel & Tim

Varför ro?

Rodd är både en individuell- och lagidrott, man kan

välja att ro ensam, 2, 4 eller 8 personer i samma båt. I rodd tränar du hela kroppen, ben, rygg, mage, axlar och armar på ett skonsamt sätt. I och med att man sitter ner belastas inte knäna som vid t ex löpning. Rodd är dessutom en utmärkt konditionssport just på grund av att du använder alla de stora muskelgrupperna.

 

Tävlings- eller motionsrodd?

Är du en tävlingsmänniska eller gillar du mer att motionera och ha kul tillsammans? Hos oss kan du välja båda delarna. Som ungdom finns det gott om tävlingar att delta i, bl.a. vår egen regatta i hamnen där lag från hela Sverige deltar. Är du inte så sugen på att tävla så erbjuder vi en bra träningsform och god kamratskap.Othilia2

 

Inomhusrodd

På vinterhalvåret kompletterar vi träningen med löpning, styrka, innebandy och ror roddmaskin. Roddmaskinsträningen liknar väldigt mycket träningen ute på vattnet och dessutom tävlar vi på roddmaskin. Inomhusrodden är väldigt stor internationellt och växer även här hemma från år till år.

I Sverige arrangeras varje år fyra deltävlingar i Svenska Inomhusrodden. Inomhusrodd kan beskrivas som världens tuffaste TV-spel där roddmaskinerna kopplas samman genom ett datasystem. Roddare och publik följer tävlingen på storbildsskärmar där båtarna rör sig mot mål i den hastighet som roddarna presterar på roddmaskinerna.

 

Börja ro!

I maj börjar vår roddskola som pågår två gånger i veckan fram till skolavslutningen. Här får man lära sig ro från grunden med erfarna roddare som tränare. Roddskolan är ett roligt sätt att prova på en ny och annorlunda sport.

Roddskolan startar den 8:e maj och har avslutning 7:e juni. I år kommer Nils Ekander och Isabella Svärd att leda roddskolan. Roddskola hålls på måndagar och onsdagar kl. 18-20. 

 Efter avslutad roddskola anordnas nybörjarträning två gånger i veckan och man har möjlighet att delta på vår egen ungdomsregatta, Hamnregattan i Åhus, i augusti.

Anmäl dig till årets roddskola via vår blankett som delas ut i skolan samt finns på hemsidan under fliken ”Roddskola”.

 

Andra vägar?

Är du över 15 år och vill prova på rodd? Vi söker ungdomar med träningsbakgrund som är beredda att satsa. Vänd dig direkt till tränare Henrik Hansson (This is a mailto link ) för att boka tillfälle att testa på att ro på vattnet eller på roddmaskin. Har du hög fysisk kapacitet kan du med vår hjälp bli en av landets bästa i rodd. Vi har kunskapen om du har viljan! Kom själv eller ta med dig några kompisar, det är aldrig för sent att testa en ny sport.

Uppdaterad: 17 APR 2017 22:15 Skribent: Niklas Henningsson

Sponsorer


 Roddbrygga

Färghuset Logo

Postadress:
Åhus RK - Rodd
Sjögatan 33
29631 Åhus

Besöksadress:
Sjögatan 33
29631 Åhus

Kontakt:
Tel: 0761394436
E-post: This is a mailto link

Se all info